Recept: Kuřecí polévka s andělikou čínskou a TČM bylinami

Andělika čínská (děhel čínský) je asi nejaromatičtější kořenová zelenina a používá se k přípravě posilující polévky kuřecí polévky určené hlavně pro ženy. Polévka je ale zdravá i pro muže.

Tato se zakládá na TČM receptu "polévka 8 pokladů" (pa-řen-thang) a jak to už u těchto polévek bývá, vaří se dlouho, 3-4 hodiny. Musíte s ní začít ráno, abyste ji měli k obědu hotovou.

Přísady:

Příprava:

Do hrnce nalijeme studenou vodu. Všechny přísady omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Plody longanu se musí oloupat. Vložíme je do hrnce a pomalu vaříme pod pokličkou 3-4 hodiny. Voda nesmí vřít klokotem, aby se polévka nezakalila. Masové polévky založené na TČM receptech se obvykle nesolí, ale tuto polévku je přípustné dosolit dle chuti. Podává se horká, jezte opatrně!

Vážení přátelé našeho obchůdku,
JSME v PROVOZU,
aktuální informace (zejména o možnostech doručování) najdete na našem facebookovém profilu.