Recept: Tapiokový pudink s kustovnicí
Tapioka je škrob, který se získává z hlízy manioku je bezlepková. Obsahuje vápník, draslík, hořčík a fosfor. Je zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Obsahuje velmi málo tuku a cholesterolu.
Suroviny pro 4 osoby
- 100g tapiokových perel (dá se koupit v Sapě, nebo v obchodech se zdravou výživou)
- 400 ml vody
- 500 ml kokosového mléka
- 30 g kustovnice (goji)
- 4 lžíce agáve sirupu nebo javorového sirupu
- ovoce podle chuti doporučuji kyselé ovoce (granátové jablko, kiwi, maracuja, mango, broskev...)
- můžeme přidat i špetku skořice, nebo vanilkový lusk vše podle chuti
Příprava
Na 24 hodin si namočíme tapiokové perly v 400 ml vody.
Druhý den namočenou tapioku přelijeme i s vodou do kastrůlku přidáme kokosové mléko, agáve sirup, kustovnice (můžeme přidat skořice, nebo vanilkový lusk podle chuti) a vše přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut dokud pudink nezhoustne.
Hotový pudink servírujeme s ovocem podle chuti.

Připravíme si ingredience.

Namočíme si tapiokové perly na 24 hodin.

Hotový pudink nandáme do mističek, ozdobíme ovocem podle chuti a servírujeme.