Recept: Tapiokový pudink s kustovnicí

tapiokový pudink s kustovnicí

Tapioka je škrob, který se získává z hlízy manioku je bezlepková. Obsahuje vápník, draslík, hořčík a fosfor. Je zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Obsahuje velmi málo tuku a cholesterolu.

Suroviny pro 4 osoby

  • 100g tapiokových perel (dá se koupit v Sapě, nebo v obchodech se zdravou výživou)
  • 400 ml vody
  • 500 ml kokosového mléka
  • 30 g kustovnice (goji)
  • 4 lžíce agáve sirupu nebo javorového sirupu
  • ovoce podle chuti doporučuji kyselé ovoce (granátové jablko, kiwi, maracuja, mango, broskev...)
  • můžeme přidat i špetku skořice, nebo vanilkový lusk vše podle chuti

Příprava

Na 24 hodin si namočíme tapiokové perly v 400 ml vody.

Druhý den namočenou tapioku přelijeme i s vodou do kastrůlku přidáme kokosové mléko, agáve sirup, kustovnice (můžeme přidat skořice, nebo vanilkový lusk podle chuti) a vše přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut dokud pudink nezhoustne.

Hotový pudink servírujeme s ovocem podle chuti.

tapiokový pudink s kustovnicí - připravíme si ingredience
Připravíme si ingredience.
tapiokový pudink s kustovnicí - namočíme si tapioku na 24 hodin
Namočíme si tapiokové perly na 24 hodin.
tapiokový pudink s kustovnicí - hotový pudik servírujeme s ovocem
Hotový pudink nandáme do mističek, ozdobíme ovocem podle chuti a servírujeme.