Recept: Škornicový čaj
Nejjednodušší způsob konzumace škornice šípovité je přípravou prostého čaje ze sušené natě.
Potřebujeme:
- 3 – 5 dcl vody
- 1-5g sušené natě škornice TaíwanTCM
- další čajoviny podle chuti (například pytlík oblíbeného ovocného čaje)
Množství použité škornice závisí na situaci a individuálních potřebách.
Příprava:
Do studené vody vložíme škornici a uvedeme do varu, krátce povaříme - asi 5 minut. Pokud nemůžeme vařit, škornici jenom zalejeme horkou vodou a 5 - 10 minut louhujeme. Můžeme přidat další oblíbenou čajovinu, například pytlík čaje dle chuti. S většinou běžných čajovin lze škornici bez problémů kombinovat. Nálev ze škornice je určený k okamžité konzumaci. Pokud možno nesladit, když tak medem.
Mnohé bylinné doplňky obsahují škornici nebo výtěžky z ní, avšak v dost malém množství. Nálev ze škornice je vhodný k zapíjení těchto doplňků pro zvýšení celkového konzumovaného množství této rostliny v jedné dávce.


