Recept: Pudink s kustovnicí (goji)
Plody kustovnice čínské (angl. goji, čti godži) představují zdravé přírodní cukroví a se svou intenzivní chutí při nízkém glykemickém indexu jsou zdravější variantou rozinek. Můžeme je použít všude tam, kde se používají rozinky, například. při přípravě pudinku.
Na 500ml pudinku potřebujeme:
- 50g kustovnice TaiwanTCM
- 500ml polotučného mléka
- 1 pudnikový prášek (podle chuti)
- 2-3 lžíce cukru (40g)
Příprava
Pudinkový prášek dobře rozmícháme s cukrem a 1/3 připraveného mléka. Do zbylého mléka přidáme kustovnici (goji) a přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny a vmícháme připravenou směs. Za stálého míchání vaříme do požadovaného zhoustnutí asi 1min. Hotový pudink nalijeme do mističek nebo formiček vypláchnutých studenou vodou (pro snadnější vyklopení) a necháme vychladnout.
Poznámky
- Po vychladnutí můžeme pudink vyklopit na talířek ozdobit nastrouhanou čokoládou a javorovým sirupem.
- Kustovnice dobře nahradí rozinky, ale rozsah jejího kulinářského využití je širší – dobře se hodí i do polévek a do masitých jídel.