Recept: Pudink s kustovnicí (goji)

pudink s kustovnicí (goji)

Plody kustovnice čínské (angl. goji, čti godži) představují zdravé přírodní cukroví a se svou intenzivní chutí při nízkém glykemickém indexu jsou zdravější variantou rozinek. Můžeme je použít všude tam, kde se používají rozinky, například. při přípravě pudinku.

Na 500ml pudinku potřebujeme:

  • 50g kustovnice TaiwanTCM
  • 500ml polotučného mléka
  • 1 pudnikový prášek (podle chuti)
  • 2-3 lžíce cukru (40g)

Příprava

Pudinkový prášek dobře rozmícháme s cukrem a 1/3 připraveného mléka. Do zbylého mléka přidáme kustovnici (goji) a přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny a vmícháme připravenou směs. Za stálého míchání vaříme do požadovaného zhoustnutí asi 1min. Hotový pudink nalijeme do mističek nebo formiček vypláchnutých studenou vodou (pro snadnější vyklopení) a necháme vychladnout.

Poznámky

  • Po vychladnutí můžeme pudink vyklopit na talířek ozdobit nastrouhanou čokoládou a javorovým sirupem.
  • Kustovnice dobře nahradí rozinky, ale rozsah jejího kulinářského využití je širší – dobře se hodí i do polévek a do masitých jídel.