Recept: Podzimní posilující polévka se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí (goji)

Podzimní posilující polévka se ženšenem, sedoulkem a goji (kustovnicí)

Tato posilující polévka je založená na síle TČM kombinace ženšenu, sedoulku a kustovnice známe jako "k navození pulsu" (生脈散, šēn-mài-săn, schizandra je zde nahrazena kustovnicí).

Přísady:

Příprava:

Do malého množství vody vložíme omytý ženšen, sedoulek a kustovnici tak, aby byly ponořené a necháme 1 hodinu bobtnat. Potom do hrnce vložíme půlku kuřete (naporcovanou nebo v celku), vlijeme nálev se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí, zalijeme zbytkem vody a osolíme. Pomalu uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.

Polévka se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí - připravíme si ingredience
Připravíme si ingredience
Polévka se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí - namočíme ženšen, sedoulek a kustovnici
Na asi 1 hodinu namočíme ženšen spolu se sedoulkem a kustovnicí
Polévka se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí - dáme do hrnce a dáme vařit
Po hodině je přidáme ke kuřeti, které jsem vložili do hrnce, dolijeme zbývající vodou, osolíme a dáme vařit
Polévka se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí - odstavíme a servírujeme
Po 2 hodinách odstavíme a servírujeme
Polévka se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí - podáváme
Podávaná v misce, vypadá tato polévka velmi exkluzivně

Varianta s přidáním tradiční polévkové zeleniny

Polévka se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí - s tradiční zeleninou
Do polévky můžeme přidat i tradiční zeleninu
Polévka se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí - zeleninu přidáme k ženšeni, sedoulku a kustovici
Tu namočíme spolu se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí a následně přidáme ke kuřeti
Polévka se ženšenem, sedoulkem a kustovnicí - tradiční vývar
Polévka se pak vzhledem i chutí přiblíží k tradičnímu vývaru