Recept: Pečená kuřecí stehna s kustovnicí (goji)
Kustovnice čínská je sladká, ale svou chutí dobře zapadá i do masitých jídel, jejichž šťávu dobře ochucuje.
Suroviny pro 4 osoby
- 4 kuřecí stehna
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce praženého sezamu
- 50g kustovnice TaiwanTCM
- sušená červená paprika
- voda na podlévání
- sůl
Příprava
Nejprve očistíme cibuli a česnek. Cibuli nadrobno nakrájíme rozprostřeme na dno pekáčku a posypeme kustovnicí. Dále na suché pánvi dozlatova opražíme sezam. Pak opláchneme osolíme a posypeme červenou paprikou kuřecí stehna a vložíme do pekáče na cibuli. Mezi kuřecí stehna vložíme česnek, posypeme opraženým sezamem a podlijeme vodou. Přiklopíme víkem nebo zakryjeme alobalem. Vše vložíme do předehřáté trouby na 200°C a za občasného polévání výpečkem pečeme do měkka cca 40 minut. Na posledních 5 minut sundáme víko (alobal) a dopečeme kůrku. Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.

Připravíme si ingredience

Na pánvi opražíme sezam

Na dno pekáče rozprostřeme cibuli

Na cibuli a kustovnici dáme kuřecí stehna a pečeme cca 40 minut na 200°C

Upečená kuřecí stehna s kustovnicí