Recept: Pečená kuřecí stehna s kustovnicí (goji)

pečená kuřecí stehna s kustovnicí (goji)

Kustovnice čínská je sladká, ale svou chutí dobře zapadá i do masitých jídel, jejichž šťávu dobře ochucuje.

Suroviny pro 4 osoby

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce praženého sezamu
  • 50g kustovnice TaiwanTCM
  • sušená červená paprika
  • voda na podlévání
  • sůl

Příprava

Nejprve očistíme cibuli a česnek. Cibuli nadrobno nakrájíme rozprostřeme na dno pekáčku a posypeme kustovnicí. Dále na suché pánvi dozlatova opražíme sezam. Pak opláchneme osolíme a posypeme červenou paprikou kuřecí stehna a vložíme do pekáče na cibuli. Mezi kuřecí stehna vložíme česnek, posypeme opraženým sezamem a podlijeme vodou. Přiklopíme víkem nebo zakryjeme alobalem. Vše vložíme do předehřáté trouby na 200°C a za občasného polévání výpečkem pečeme do měkka cca 40 minut. Na posledních 5 minut sundáme víko (alobal) a dopečeme kůrku. Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.

Připravíme si ingredience
Připravíme si ingredience
Na pánvi opražíme sezam
Na pánvi opražíme sezam
Na dno pekáče rozprostřeme cibuli a posypeme kustovnicí
Na dno pekáče rozprostřeme cibuli
Na cibuli a kustovnici dáme kuřecí stehna a pečeme
Na cibuli a kustovnici dáme kuřecí stehna a pečeme cca 40 minut na 200°C
Upečená kuřecí stehna s kustovnicí
Upečená kuřecí stehna s kustovnicí