Recept: Koláč s cicimkem (jujubový koláč)
Cicimek datlový je TČM surovina která připomíná datle a je vítanou sladkou přísadou do jídel.
Přísady
- 1 hrníček cukru
- 1/2 hrníčku másla
- 2 hrníčky nasekaných sušených plodů cicimku TaiwanTCM
- 1 hrníček vody
- 2 hrníčky pšeničné mouky
- 1 čajová lžička sody
- 1/2 čajové lžičky soli
Příprava
Nejprve si na drobno nakrájíme plody cicimku (bez pecek).
Do kastrůlku si dáme cukr, máslo, nadrobno nasekané jujube a vodu. Za občasného míchání vše přivedeme k varu a potom ochladíme.
V misce smícháme zbylé přísady: mouku, sodu a sůl. Poté přidáme předcházející schlazenou směs a zaděláme dohromady.
Hotové těsto můžeme péct na plechu vyloženým pečícím papírem nebo v košíčkách na pečení při teplotě 160°C cca 20min.

Příprava cicimků

Hotový koláč

Můžeme také péct jako košíčky