Recept: Koláč s cicimkem (jujubový koláč)

koláč z jujub (plodů cicimku datlového)

Cicimek datlový je TČM surovina která připomíná datle a je vítanou sladkou přísadou do jídel.

Přísady

  • 1 hrníček cukru
  • 1/2 hrníčku másla
  • 2 hrníčky nasekaných sušených plodů cicimku TaiwanTCM
  • 1 hrníček vody
  • 2 hrníčky pšeničné mouky
  • 1 čajová lžička sody
  • 1/2 čajové lžičky soli

Příprava

Nejprve si na drobno nakrájíme plody cicimku (bez pecek).

Do kastrůlku si dáme cukr, máslo, nadrobno nasekané jujube a vodu. Za občasného míchání vše přivedeme k varu a potom ochladíme.

V misce smícháme zbylé přísady: mouku, sodu a sůl. Poté přidáme předcházející schlazenou směs a zaděláme dohromady.

Hotové těsto můžeme péct na plechu vyloženým pečícím papírem nebo v košíčkách na pečení při teplotě 160°C cca 20min.

Příprava cicimků
Příprava cicimků
koláč z jujube (cicimek datlový)
Hotový koláč
koláč z jujube (cicimek datlový)v košíčkách
Můžeme také péct jako košíčky

 

Vážení zákazníci, od 8. do 24. dubna jsem mimo kancelář.  Všechny vaše objednávky budou odeslány až po mém návratu.
Za tento dočasný stav se omlouváme. V nezbytném případě mě můžete konktaktovat přes Signal nebo Whatsup. S přátelským pozdravem Stanislava Šindelářová