Recept: Jak připravit menší prorostlíkový lektvar

Příprava menšího prorostlíkového lektvaru

Jak správně uvařit bylinné směsi podle tradiční čínské medicíny vám popíšu v tom to receptu. Postup je v podstatě vždy stejný u všech směsí, které nabízíme. K některým směsím je vhodné přidat pár gramů kvalitního 6-tiletého ženšenu. Tentokrát si připravíme menší prorostlíkový lektvar.

Potřebujeme:

Místo ženšenu pravého TaiwanTCM LIANG můžeme použít jakýkoliv kvalitní 6letý kořen, např. Korea INSAM. Můžeme použít i kvalitní mladší kořen, např. ženšen pravý TaiwanTCM mladý, i s ním získáme kvalitní, opravdový ženšenový čaj s patřičným množstvím obsahových látek. V žádném případě se nejedná pouze o ženšen jen "pro chuť". Množství použitého ženšenu lze upravit podle individuálních potřeb a zkušeností.

Příprava:

Při přípravě postupujume úplně stejným způsobem jako u generálního posilujícího lektvar (viz. návod). Hotový odvar vydrží v lednici 3 dny, popíjíme ho teplý 2x - 3x denně. Nikdy ho neohříváme v mikrovlnné troubě, zničili bychom tak některé zdraví prospěšné látky.

Příprava menšího prorostlíkového lektvaru - ingredience
Připravíme si všechny ingredience
Příprava menšího prorostlíkového lektvaru - ingredience v konvici
Bylinou směs i ženšen TaiwanTCM Liang vložíme do konvice
Příprava menšího prorostlíkového lektvaru - vše zalijeme vodou
Byliny zalijeme 1 litrem vody a necháme stát 30 minut při pokojové teplotě
Příprava menšího prorostlíkového lektvaru - odstátá směs po 30 minutách
Odstátá směs bylin po 30 minutách
Příprava menšího prorostlíkového lektvaru - směs vaříme 30 minut
Směs uvedeme do varu, poté snížíme plamen a vaříme 30 minut
Příprava menšího prorostlíkového lektvaru - hotový odvar
Hotový odvar... na zdraví :-)