Recept: Jak připravit lektvar šesti chutí s rehmánií

Příprava lektvaru šesti chutí s rehmánií

Jak správně uvařit bylinné směsi podle tradiční čínské medicíny vám popíšu v tom to receptu. Postup je v podstatě vždy stejný u všech směsí, které nabízíme. Dnes si připravíme Lektvar šesti chutí s rehmánií...

Potřebujeme:

Pozor: do této směsi se nepřidává ženšen.

Příprava:

Při přípravě postupujume úplně stejným způsobem jako u generálního posilujícího lektvar (viz. návod), s tím jediným rozdílem, že do lektvaru šesti chutí s rehmáníí nepřidáváme ženšen. Hotový odvar vydrží v lednici 3 dny, popíjíme ho teplý 2x - 3x denně. Nikdy ho neohříváme v mikrovlnné troubě, zničili bychom tak některé zdraví prospěšné látky.

Příprava lektvaru šesti chutí s rehmánií - ingredience
Připravíme si všechny ingredience
Příprava lektvaru šesti chutí s rehmánií - ingredience v konvici
Bylinou směs i ženšen TaiwanTCM Liang vložíme do konvice
Příprava lektvaru šesti chutí s rehmánií - vše zalijeme vodou
Byliny zalijeme 1 litrem vody a necháme stát 30 minut při pokojové teplotě
Příprava lektvaru šesti chutí s rehmánií - odstátá směs po 30 minutách
Odstátá směs bylin po 30 minutách
Příprava lektvaru šesti chutí s rehmánií - směs vaříme 30 minut
Směs uvedeme do varu, poté snížíme plamen a vaříme 30 minut
Příprava lektvaru šesti chutí s rehmánií - hotový odvar
Hotový odvar... na zdraví :-)