Recept: Avokádové guacamole
Tato mexická pochoutka nejen dobře chutná, ale je zároveň velmi zdravá. Avokádo (plod hruškovce přelahodného) — superovoce a adaptogen, je obrovskou zásobárnou minerálních látek (draslík, hořčík, mangan, zinek), vitamínů (kyselina listová, K, C, B5, E, A, B1, B2, B3), zdravých tuků, vlákniny a dokonce i bílkovin.
Suroviny
- 2 zralá avokáda
- 1 cibule
- 6 cherry rajčátek nebo 2 středně velká (tvrdší)
- 4 stroužky česneku
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Příprava
Nakrojíme avokádo, odstraníme pecku a oloupeme jej. Připravíme si misku a rozmačkáme v ní avokádo na kaši. Následně přidáme na drobno nakrájenou cibulku, rajčátka nakrájená na malé kostičky a prolisujeme česnek. Nakonec dochutíme šťávou z citronu, solí a pepřem podle chuti.