Recept: Avokádová pomazánka s lososem
Avokádo (plod hruškovce přelahodného) — superovoce a adaptogen, je obrovskou zásobárnou minerálních látek (draslík, hořčík, mangan, zinek), vitamínů (kyselina listová, K, C, B5, E, A, B1, B2, B3), zdravých tuků, vlákniny a dokonce i bílkovin.
Suroviny
- 1 zralé avokádo
- 1 limetka může být i citrón
- 1 žervé (já používám s pažitkou)
- 70g uzeného lososa
- sůl
- pepř
Příprava
Nakrojíme avokádo, odstraníme pecku a oloupeme jej. Do připravené misky rozmačkáme vydličkou avokádo na kaši. Dále přidáme na drobno nakrájeného, nebo natrhaného uzeného lososa, vymačkanou štávu z jedné celé limetky, jedno celé žervé a podle chuti sůl a pepř. Vše promícháme a můžeme podávat na čerstvém pečivu ozdobené paprikou a nebo limetkou.
Dobrou chuť.