Recept: Koláč s cicimkem (jujubový koláč)

koláč z jujub (plodů cicimku datlového)

Cicimek datlový je TČM surovina která připomíná datle a je vítanou sladkou přísadou do jídel.

Přísady

  • 1 hrníček cukru
  • 1/2 hrníčku másla
  • 2 hrníčky nasekaných sušených plodů cicimku TaiwanTCM
  • 1 hrníček vody
  • 2 hrníčky pšeničné mouky
  • 1 čajová lžička sody
  • 1/2 čajové lžičky soli

Příprava

Nejprve si na drobno nakrájíme plody cicimku (bez pecek).

Do kastrůlku si dáme cukr, máslo, nadrobno nasekané jujube a vodu. Za občasného míchání vše přivedeme k varu a potom ochladíme.

V misce smícháme zbylé přísady: mouku, sodu a sůl. Poté přidáme předcházející schlazenou směs a zaděláme dohromady.

Hotové těsto můžeme péct na plechu vyloženým pečícím papírem nebo v košíčkách na pečení při teplotě 160°C cca 20min.

Příprava cicimků
Příprava cicimků
koláč z jujube (cicimek datlový)v košíčkách
Košíčky